Kifejlesztettünk egy gabona-nedvességmérő érzékelőt, hogy ellenőrizhessük a BONFANTI szárítók

Az elmúlt években kifejlesztettünk egy gabona-nedvességmérő érzékelőt, hogy ellenőrizhessük a BONFANTI szárítók szárítási sebességét és gyártását, közvetlenül a mag tényleges nedvességtartalmának ellenőrzésével.

Ezeket az érzékelőket a Bonfanti cég a 80-as évek közepén hozta létre, az évek során pedig jobb elektronikával és tökéletesebb működéssel használhatók.

A legújabb jellemzők:

2018-ban módosítottuk az elektromos csatlakozást

2019-ben leegyszerűsítettük a kalibrációs folyamatot

A tökéletességet keresve folyamatos ellenőrzéseket és javításokat végzünk. Ezek folyamatosan olvassák le a nedvességtartalmat a gabonaáramlás során: ugyanis maga a gabonaáramlás teszi lehetővé a leolvasást.

Az érzékelők működésének technológiai alapelve „kapacitív” és a gabonák eltérő elektromos vezetőképességére épül, nagyon pontos és megismételhető értékeket szállításához.

A valós mérőműszerekké érett szondák gyors működését és kalibrálását egy szoftver teszi lehetővé, amely képes az elektromos értékeket számszerű értékekké változtatni, és közvetlenül kommunikálni a szárító vezérlésének többi részével.

A végső kalibrációs folyamat nagyon egyszerű, a felhasználó gyorsan javítja a leolvasást a végrehajtott ellenőrzésnek köszönhetően, laboratóriumban a saját vezérlőgépeivel.

Ezek a tényleges mérésérzékelők, nedvességérzékelő szondák a szárítóban stratégiai helyeken vannak elhelyezve, hogy ténylegesen vezérelhessék a szárítási folyamatot, növeljék a magminőséget és csökkentsék a kezelő általi vezérlés szükségességét.

Ezek a nedvességszondák különösen előnyösek, mert:

  • nem igényelnek tisztítást, a rozsdamentes acélból készült mérőfalakon csúszó gabona tartja tisztán az érzékelőt.
  • a szárítóba helyezhetők, akár 70 °C hőmérsékletig, nedves levegő jelenlétében
  • hosszú élettartamúak.

Részetek
error: Content is protected !!